Reuzenberenklauw steken 14 juni 2019

We zien ze alweer overal de kop op steken, de Reuzenberenklauw. Deze prachtige maar gevaarlijke plant veroorzaakt bij mens en dier na contact ernstige brandwonden in combinatie met zonlicht. Als hondenbezitter komen we vaak buiten en velen van ons hebben deze planten al zien staan. Het is belangrijk dat deze plant bestreden wordt. Een paar enthousiaste leden zijn al zelf aan de slag gegaan.

Omdat we samen meer bereiken hebben we onlangs een oproep gedaan en het gaat dan nu toch echt gebeuren! Op vrijdag 14 juni gaan we een start maken met het steken van Reuzenberenklauwen in het hondenbos bij de Dobbeplas. Om 9 uur ’s ochtends zal boswachter Dennis Versleijen ons de fijne kneepjes van het steken bijbrengen, uiteraard op een verantwoorde en veilige manier.

We hebben nog niet veel aanmeldingen gehad dus we zijn met een klein clubje. Uiteraard hopen we dat nog meer enthousiaste stekers zich aanmelden, vele handen maken licht werk!
Heb je zin en tijd om even lekker de handen uit de mouwen te steken in de buitenlucht, meld je dan aan op hondenbelangenoostland@gmail.com.

Datum: vrijdag 14 juni 2019
Tijd: 9:00 – 10:30 
Locatie: Hondenbos bij de Dobbeplas (vlak bij Oudeweg 75, Nootdorp), verzamelen op de parkeerplaats (zie foto). 
Zelf meenemen: Beschermende kleding zoals een regenpak (broek en jas) en een paar werkhandschoenen. Denk ook aan je ogen, zet een zonnebril of gewone bril op. Als je een spade hebt kan je die meenemen. Zo niet, dan heeft de boswachter nog wat extra materiaal bij zich. Wij zorgen voor een kleine versnapering en een flesje water.

Wij hebben er zin in, tot vrijdag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *