Over ons


Het ontstaan van Hondenbelangen Oostland in vogelvlucht

Honden Belangen Vereniging Nootdorp & Pijnacker bestond al sinds 1993 en heeft zich de afgelopen jaren flink ingezet voor de honden en hun eigenaren.
Zo heeft de vereniging er onder andere voor gezorgd dat 
een deel van het Dobbeplas gebied als “Hondenbos” werd aangewezen en dat er een hondenstrand is. Tevens mogen de honden tijdens de wintermaanden rond de Dobbeplas loslopen. Daarnaast zijn er verschillende uitlaatstroken gerealiseerd. Er is regelmatig contact met de gemeente over het hondenbeleid.

In gemeente Lansingerland was er inmiddels ook dringend behoefte aan een hondenbelangenvereniging en in juni 2017 werd Hondenbelangen Lansingerland gestart. In de gemeente Lansingerland bleek veel behoefte aan een positief hondenbeleid. Als hondenbezitter dragen we jaarlijks een flink bedrag bij aan de gemeentekas en wordt er weinig gerealiseerd voor honden(bezitters), denk aan uitlaatstroken, losloopzones binnen de bebouwde kom, uitrenveldjes, voldoende prullenbakken etc. Ook Hondenbelangen Lansingerland heeft inmiddels regelmatig contact met de gemeente inzake het hondenbeleid.

Onlangs hebben Honden Belangen Vereniging Nootdorp-Pijnacker en Hondenbelangen Lansingerland besloten de krachten te bundelen, we zijn samengegaan en hebben de naam van de vereniging gewijzigd in Hondenbelangen Oostland.

Wij proberen op verschillende manieren onze doelen te bereiken:

  • meer begrip creëren tussen honden- en niet hondenbezitters.
  • meedenken over het hondenbeleid en hierover in gesprek gaan met de gemeente.
  • meedenken over de inrichting en de toegankelijkheid van recreatievoorzieningen.
  • het bevorderen van het doelgericht gebruiken van hondenbelasting.