Reuzenberenklauwen steken 13 juli 2019

Onlangs vond de eerste sessie Reuzenberenklauwen steken plaats in het Hondenbos bij de Dobbeplas. Onder begeleiding van Dennis Versleijen van Staatsbosbeheer kreeg een clubje enthousiaste leden instructie over het verantwoord en effectief steken van de Reuzenberenklauw.

“Jeetje die zijn wel heel groot”, gaf Dorothy aan. Binnen een mum van tijd lag er een flinke berg verwijderde planten. Anneke was onder de indruk: “Wat een oerwoud, zou me niks verbazen als ik ineens een aapje tegenkom!”.

Aan de interne mens was ook gedacht, een hapje en een drankje werden verzorgd. Het was heel gezellig en zeker nuttig. “Dit is best een beetje verslavend” werd er geroepen, dus de volgende sessie staat alweer gepland voor zaterdag 13 juli om 9:00 uur in het Hondenbos bij de Dobbeplas. Zien we jullie dan?

Aanmelden via hondenbelangenoostland@gmail.com.

Datum: zaterdag 13 juli 2019
Tijd: 9:00 – 10:30 
Locatie: Hondenbos bij de Dobbeplas (vlak bij Oudeweg 75, Nootdorp), verzamelen op de parkeerplaats. 
Zelf meenemen: Beschermende kleding zoals een regenpak (broek en jas) en een paar werkhandschoenen en een spade. Denk ook aan je ogen, zet een zonnebril of gewone bril op. Wij zorgen voor een kleine versnapering en een flesje water.

 

Team Berenklauw

Reuzenberenklauw steken 14 juni 2019

We zien ze alweer overal de kop op steken, de Reuzenberenklauw. Deze prachtige maar gevaarlijke plant veroorzaakt bij mens en dier na contact ernstige brandwonden in combinatie met zonlicht. Als hondenbezitter komen we vaak buiten en velen van ons hebben deze planten al zien staan. Het is belangrijk dat deze plant bestreden wordt. Een paar enthousiaste leden zijn al zelf aan de slag gegaan.

Omdat we samen meer bereiken hebben we onlangs een oproep gedaan en het gaat dan nu toch echt gebeuren! Op vrijdag 14 juni gaan we een start maken met het steken van Reuzenberenklauwen in het hondenbos bij de Dobbeplas. Om 9 uur ’s ochtends zal boswachter Dennis Versleijen ons de fijne kneepjes van het steken bijbrengen, uiteraard op een verantwoorde en veilige manier.

We hebben nog niet veel aanmeldingen gehad dus we zijn met een klein clubje. Uiteraard hopen we dat nog meer enthousiaste stekers zich aanmelden, vele handen maken licht werk!
Heb je zin en tijd om even lekker de handen uit de mouwen te steken in de buitenlucht, meld je dan aan op hondenbelangenoostland@gmail.com.

Datum: vrijdag 14 juni 2019
Tijd: 9:00 – 10:30 
Locatie: Hondenbos bij de Dobbeplas (vlak bij Oudeweg 75, Nootdorp), verzamelen op de parkeerplaats (zie foto). 
Zelf meenemen: Beschermende kleding zoals een regenpak (broek en jas) en een paar werkhandschoenen. Denk ook aan je ogen, zet een zonnebril of gewone bril op. Als je een spade hebt kan je die meenemen. Zo niet, dan heeft de boswachter nog wat extra materiaal bij zich. Wij zorgen voor een kleine versnapering en een flesje water.

Wij hebben er zin in, tot vrijdag!

Hondenwandeling 9 juni 2019

We gaan weer wandelen, nu op zondag 9 juni, een goed begin van het Pinksterweekend!
We gaan lopen in het hondenbos bij de Dobbeplas te Nootdorp en verzamelen om 10:00 uur op de parkeerplaats vlakbij het hondenstrandje. Wij hopen op enthousiaste wandelaars, gezellige honden en mooi weer.

Bij aankomst op de verzamellocatie houden we de honden eerst even aan de lijn. De honden zijn bij aankomst vaak zeer opgewonden. Honden aan de lijn elkaar laten benaderen of met elkaar laten spelen is dan ook onverstandig. Je kan om de hond een andere focus te geven wat oefeningen met je hond doen, daarmee haal je al wat van de spanning weg. We wachten tot alle deelnemers zijn gearriveerd en de honden een klein beetje tot bedaren zijn gekomen voordat we ze allemaal tegelijk los laten. Gedragsdeskundige Anne de Jong zal bij deze wandeling ook aanwezig zijn. 

Door een beetje regen laten we ons niet afschrikken maar bij onweer, storm en zware regenval zullen wij de wandeling niet door laten gaan. Wij laten dit van tevoren weten op Facebook en onze website, dus houdt deze in de gaten.

  • Datum: zondag 9 juni 2019
  • Tijd: 10:00 – 12:00 
  • Locatie: Hondenbos bij de Dobbeplas (vlak bij Oudeweg 75, Nootdorp), verzamelen op de parkeerplaats (zie foto).

Wij hebben er zin in, tot zondag!

Hondenwandeling 10 maart 2019

We gaan weer wandelen op zondag 10 maart 2019. Wij hopen op enthousiaste wandelaars, gezellige honden en mooi weer. We gaan lopen in De Balij en verzamelen om 11:00 uur bij de parkeerplaats Nieuwkoopseweg – Floriadepad te Pijnacker.

Bij aankomst op de verzamellocatie houden we de honden eerst even aan de lijn. De honden zijn bij aankomst vaak zeer opgewonden. Honden aan de lijn elkaar laten benaderen of met elkaar laten spelen is dan ook onverstandig. Je kan om de hond een andere focus te geven wat oefeningen met je hond doen, daarmee haal je al wat van de spanning weg. We wachten tot alle deelnemers zijn gearriveerd en de honden een klein beetje tot bedaren zijn gekomen voordat we ze allemaal tegelijk los laten. Gedragsdeskundige Anne de Jong zal bij deze wandeling ook aanwezig zijn. 

Uiteraard kan het weer zo slecht zijn dat wandelen geen optie meer is, bijvoorbeeld bij onweer, storm, zware regenval etc. In dat geval zal de wandeling niet doorgaan. Wij laten dit uiteraard ruim van tevoren weten op Facebook en onze website, dus houdt deze in de gaten.

Hondenwandeling 8 december 2018

Zoals al eerder aangekondigd in de nieuwsbrief zal vandaag de tweede Hondenwandeling plaatsvinden. De wandeling van 10 november was een succes, weliswaar wat vochtig maar dat mocht de pret niet drukken. Goede jassen, laarzen, een goed humeur en leuk gezelschap. De bazen en honden hadden het prima naar hun zin.

Het weer is nog wat onstuimig maar het is droog, dus het gaat gewoon door. Misschien tot zo!

Locatie: De Groenzoom
Tijdstip: 14:30
Verzamelen bij het de parkeerplaats tegenover Meerweg 42 te Berkel en Rodenrijs

Hondenwandeling 10 november 2018

Verzamellocatie Hondenwandeling 10 november 2018

Zoals aangekondigd in de nieuwsbrief zal vandaag de eerste Hondenwandeling plaatsvinden. We hebben er zin in.
Het weer houdt zich goed, dus we gaan gewoon heerlijk wandelen. Tot vanmiddag!

Locatie: Dobbeplas
Tijdstip: 14:30
Verzamelen bij het strandje van het hondenbos, Oudeweg 75 te Nootdorp